Weboldalkészítés 

Az online jelenlét soha nem volt még olyan fontos, mint ma. Napjainkban egy eredeti és kiemelkedő weboldal jóval jelentősebb és szélesebb szerepet tölt be egy szimpla kirakatnál. A weboldalkészítés elengedhetetlen része az üzleti életnek.

A weboldal a vállalkozás online otthona, az a hely, ahová amikor belép a leendő vagy meglévő ügyfél, vásárló, kliens, követő akkor nem passzívan nézelődik, hanem interakcióba lép a weboldal tulajdonosával. Érdeklődik, kommunikációt kezdeményez, kérdést tesz fel, ajánlatot kér, választ vár, vásárol, megrendelést ad le. 

Egy gondosan, körültekintően kialakított weboldal pont ilyen. Azon túl, hogy természetesen jól néz ki minden megjelenési eszközön, gyors, keresőbarát vagyis, megfelel a kor technológiai kívánalmainak.

Neked is ilyen weboldalra van szükséged?


Polgár Ágnes
vagyok újságíró, web designer, a Kommunikáció Neked márka létrehozója, két online magazin tulajdonosa

 

Mivel most itt vagy a weboldalamon, a honlapkészítés menüpont alatt, nagy a valószínűsége, hogy szeretnél egy weboldalt, és megerősítést vársz arra, hogy engem bízz meg az elkészítésével. Bízom benne, a szakmai tapasztalatom segít a döntésedben:

 

TUDOM, hogy nagy lépés előtt állsz!

 

Függetlenül attól, hogy az első honlapodat szeretnéd megvalósítani, vagy a meglévőt frissíteni, IGEN, ez egy nagy befektetés.

Amikor átvettem a legelső magazinom weboldalát, potyogtak a könnyeim. Akkor még fogalmam sem volt arról hogyan, miként készül egy honlap. Nagyjából azzal sem voltam tisztában, hogy az ötleteim közül mi az, ami megvalósítható és mi nem. Azóta eltelt hét év és magam készítek honlapokat.

Azzal a tapasztalaton alapuló biztos ismerettel, hogy tudom milyen érzés tulajdonosa, felhasználója avagy látogatója lenni egy weboldalnak.

 

Milyen honlapra számíthatsz tőlem?

 

Körültekintő, és kitartó jelenlétemmel tudlak segíteni. A WordPress rendszerben dolgozom, mert ez az egyik legnépszerűbb tartalomkezelő. Innovatív, rugalmas, az egyedi webhelyekre specializálódott.

Ha viszont valami igazán különlegesre és modern megoldásra vágysz, akkor egy Squarespace weboldalt alakítok a projekted arculatához. A weboldalkészítés során az igényeidet tartom szem előtt. 

 

Letisztult külső


Stílusos és könnyen navigálható weboldalakat készítek, amelyek a látogatóid igényeihez igazodnak.

Szövege szépen, helyesen van megfogalmazva. Funkcionalitásában pedig a szolgáltatásod vagy terméked értekesítését támogatja. 

 

Értékes belső

 

Figyelek arra, hogy belül, felhasználói oldalról te is könnyen tudd kezelni a saját weboldaladat. Megtanítalak arra, hogyan tudod a legjobban kihasználni a honlapod funkcióit.  

De ha nem szeretnél te foglalkozni vele, átvállalom a tartalom változtatását és a honlap karbantartását.

 

Pont ilyen weboldalt szeretnél?

A weboldalkészítés folyamata

 A fülekre kattintva, lépésről- lépésre tudod végigolvasni a folyamatot


Vegyél egy mély lélegzetet, kiderítem milyen weboldalra van szükséged

A weboldalkészítés első lépése, hogy körültekintően feltárom az elképzeléseidet. Beszélgetünk személyesen vagy online, ahogyan neked komfortosabb. Mindenre kiterjedő kérdéssorra számíthatsz, hogy tisztában legyek azzal, milyen lenne a legjobb webdesign, webmegoldás neked. Itt részletezzük az együttműködés folyamatát, és az egyéb felmerülő kérdéseket.

A beszélgetést követően felskiccellek egy tervet és kalkulálok neked egy körülbelüli árajánlatot. A tényleges ár a teljes weboldal terv elfogadása után válik egyértelművé. 

A tervhez csatolt árajánlatban egyértelműen fogalmazok: Mit és hogyan, mennyi idő alatt és mennyiért tudom megvalósítani neked. Az ajánlat elfogadását követően szerződést kötök veled. Fontos információ, ekkor előleget kérek!

Szerződéskötés után indul a munka az igényfelvétel finomítása, a tervezés megkezdése.

Ez az a pont, amikor a legtöbbször beszélünk 

A tervezés része egy előzetes grafikai látványterv elkészítése az arculatra vonatkozóan: az uralkodó színek világa, a betűk típusa, illusztrációk és fotók stílusa.

Ez az úgynevezett hangulattábla segít el ahhoz, hogy pontosan összegezzük, milyen weboldalt is szeretnél. Ez az a pont amikor a legtöbbet beszélünk, hogy finomra hangoljuk az elképzelésedet.

Mert ez egy útmutató lesz mindkettőnk számára.  Neked abban segít, hogy hiánytalanul össze tud szedni mindazt a dokumentációt: információt, szöveget, képet, illusztrációt, online hivatkozást és egyebet, amire szükség lesz. Ne feledd, mindennek az összegyűjtésében, megírásában, elkészítésében is a segítségedre lehetek!

Nekem pedig abban, hogy vizualizálni tudjam a teljes weboldaladat a tervezéshez.

A weboldal mondanivalója nemcsak a megjelenést befolyásolja, hanem a honlap navigációs szerkezetét, elrendezését is.

A weboldal tervezése előtt látnom kell, mekkora és milyen adatmennyiséget kell felhasználói élmény és értékesítés támogatás szempontjából beterveznem a weboldal struktúrájába, és azokat hogyan érdemes elrendezni. Ez az a pont, amikor nálad van a labda, hiszen át kell adnod mindent ami a weboldalad elkészítéséhez elengedhetetlen.

A közösen kialakított, megfogalmazott, összeszedett dokumentációkból és az igényeid alapján átkerül a sor hozzám: nekiállok elkészíteni neked a teljes weboldal pontos látványtervét, amiben meghatározom azt is, milyen úton és módon juthat el a kívánt üzenet a látogatóidhoz.

A terv finomhangolása és elfogadása után elkészítem a teljes weboldaladat.

A digitális növekedésedet szem előtt tartva elkészítem a weboldaladat

Miután módosítottam a látványtervet az esetlegesen kért pontokon, nekiállok és az elfogadottak alapján elkészítem a weboldaladat. Nagyon fontos, hogy a végleges ár itt alakul ki.

Projekt összetételétől függően 3-12 hét alatt készülök el.

Átadás előtt tesztelem még az elkészült honlapod összes funkcióját, ellenőrzöm mobil illetve tablet nézetből is. A konvertált, reszponzív weboldalad használatához egy oktató videót is átnyújtok neked.

Átadást követően még 6 héten keresztül figyelemmel kísérem a működését. Ha elakadnál valamiben, vagy valami hiba lépne fel, nyugodt lehetsz, még veled vagyok, segítek. 

Kérdések, amik még felmerülhetnek benned

Milyen honlapokat készítek?

Az egyik legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerben dolgozom, WordPress alapú honlapokat készítek. Innovatív, rugalmas, az egyedi webhelyekre specializálódott.

Ám, ha valami különlegesebbre és még modernebb megoldásra vágysz, akkor egy minimalista Squarespace weboldalt készítek neked.

Ha elkészült a honlap, ki tartja karban?

Miután elkészültem a weboldaladdal megtanítalak használni is azt. Személyesen vagy online. Készítek számodra egy személyre szóló oktató videót vagy PFD útmutatót.

Ha szeretnéd, akkor a jövőben egy karbantartási szerződés keretében átvállalom a tartalom változtatását és a honlap karbantartását.

Mennyi idő alatt készül el a honlap?

A projekt nagyságától, és attól függően, hogy mennyire összeszedetten kapom meg a szükséges tartalmi anyagokat 3-12 héten belül elkészítem kulcsrakészen a vállalkozásod online otthonát. 

Mennyibe kerül a honlap elkészítése?

Ahhoz, hogy pontos árajánlatot tudjak adni, ahhoz ismernem kell a vállalkozásodat és az elképzelésedet arról, hogy pontosan milyen weboldalt szeretnél.

Egy honlap elkészítésének az ára funkcióktól és az aloldalak számától függően
320 000-650 000 Forint között alakulhat. Részletfizetésre van lehetőség. (AAM)

Szerződéskötéskor minden esetben 50 % előleget kérek, ezzel tudod biztosítani a helyed a megbízásaim között a naptáramban.

Jó, ha tudod, hogy az állandó megbízásaim mellett egyszerre csak egy honlap készítését vállalom el. Általában negyedévre előre betelik a naptáram, így érdemes mielőbb felvenned velem a kapcsolatot, ha szeretnéd hosszú várakozás nélkül elkezdeni a közös munkát.

A szövegírásban is segítek?

Természetesen igen. Amennyiben szeretnéd, hogy a honlap szövegét részben vagy egészben megfogalmazzam, úgy az árajánlatba annak díjazását is belefoglalom. Költsége a szöveg nehézségétől függ. Vagyis, hogy mekkora mennyiségről és szakmailag mennyire mély ismeretről beszélünk, mennyire kell beleásnom magamat egy témába.
A szövegírásról: Bővebben

Honnan lesznek fotók?

Elsősorban arra biztatnálak, hogy saját fotókat használj. Amihez ajánlani tudok olyan fotográfusokat, akik tudják milyen típusú fotókra van szükség egy honlap elkészítéséhez, mi az, ami illene a te vállalkozásodhoz, egyéniségedhez, amik a megszólítani kívánt célcsoportot érnék el.

Ha nincs lehetőséged a fotózásra, akkor megbízható stock fotók vásárlását, illetve olyan ingyenesen felhasználható stock fotók keresésében segítenélek, amik a célodra jogtisztán alkalmazhatóak és kevésbé hétköznapiak.